Hold/Tider (Svømning)

Svømning 3
Baby Svømning

Lørdag Kl. 10.30 – 11.00

Vi svømmer i Bjerringbro Svømmehal, varmtvandsbassinet. Babysvømning i varmtvandsbassinet er en dejlig oplevelse både for barnet og moderen eller faderen. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barns alder og niveau med forskellige øvelser. Her kan I få hjælp til "holdemåder", dykning m.m.

Alt vil foregå på barnets præmisser, I undervisningen vil der desuden blive lagt vægt på at stimulere barnets forskellige sanser gennem forskellige sanglege m.m. Oprykning til Mor/Barn - Far/Barn kan ske, når barnet er fortrolig med vandet og har begyndende evne til at lege i vandet.

Svømning 2
Mor, Far Barn 1 og 2

Lørdag kl. 9.30 - 10.00

Vi svømmer i Bjerringbro Svømmehal, varmtvandsbassinet. Vand er dejligt at lege i, og det vil vi gøre! I bassinet vil undervisningen bestå af leg, sanglege, stimulering af sanserne og små indledende crawløvelser.

Alt vil foregå i en betryggende atmosfære, hvor vandglæden skal være i højsædet. Selvstændighed i vandet med hjælpemidler er et vigtigt mål for holdet. Oprykning til Plask & Leg kan ske når barnet er fortrolig med selv at være i vandet og kan svømme en kort distance.

Svømning 2
Plask og Leg

Lørdag kl. 10.00 – 10.30

Vi svømmer i Bjerringbro Svømmehal / Varmtvandsbassin. Nu skal der leges og samtidig opøves fortrolighed med vandet på en god og sjov måde. Gennem leg og små øvelser vil børnene blive indført i de indledende øvelser til crawl. Vi arbejder også med åndedrættet og dykning på forskellige niveauer.

Det er et vigtigt mål at barnet gøres parat til at svømme i det store bassin i den lave ende. Vi arbejder også med at frigøre børnene fra forældrenes hjælp i vandet. Der skal være en forælder til rådighed for at assistere barnet i vandet når det er nødvendigt

Svømning 1
Nybegynder 1, 2, og 3

Lørdag Kl. 9.30-10, 10-10.30, 10.30-11

Vi svømmer i Bjerringbro Svømmehal, det store bassin, den lave ende. Vi svømmer uden forældre i den lave ende. Nybegynderholdet er tiltænkt de børn, der er utrygge ved vand, ingen erfaring har med svømning også uden for klubsammenhængen, eller som er utrygge ved at svømme i det store bassin.

Der er ikke nogen krav til, hvad børn på Nybegynderholdet skal kunne, når de starter. Målet med Nybegynderholdet er, at alle børn ved hjælp af leg og træning skal blive trygge ved vandet, kunne have hovedet under vand og springe i med glæde og entusiasme, og dermed ønsker vi også at forberede børnene til på sigt at kunne rykke op på begynderholdet.

Svømning 1
Begynder 1

Lørdag Kl. 9.30-10.00, 10.00 - 10.30 og 10.30 - 11.00

Vi svømmer i Bjerringbro svømmehal, det store bassin, i den lave ende. Vi svømmer uden forældre, men der er hjælpetrænere til stede i vandet. Begynder 1 er til de børn, som er fortrolige med vand, og som ikke er bange for at hoppe i vandet.

Derudover kræver det også, at barnet kan svømme med plade. Før et barn bør tilmeldes Begynder 1, skal ovenstående krav være opfyldt. Det forventes ikke at dit barn kan svømme uden bælte.

Målet ved Begynder 1 er ved hjælp af leg og træning, at lære alle børn at svømme uden hjælpemidler (bælte), opbygge relationer mellem de svømmende, samt at give børnene kendskab til grundfærdigheden crawl. Dermed ønsker vi samtidigt at forberede børnene til på sigt, at kunne rykke op på holdet øvede begynder.

Svømning 1
Begynder 2

Lørdag Kl. 9.30-10.00, 10.00 - 10.30 og 10.30 - 11.00

Vi svømmer i Bjerringbro Svømmehal, det store bassin, den dybe ende. Vi svømmer uden forældre i den dybe ende. Men der vil være en hjælpetræner til stede. Du bør kun tilmelde dit barn Begynder 2, hvis barnet er tryg i den dybe ende.

Begynder 2 holdet er tiltænkt de børn, der er trygge i vandet. På Begynder 2 lærer vi grundfærdigheden crawl. Dette gør vi gennem leg. Målet ved Begynder 2, er at eleven bliver dygtig til grundfærdigheden crawl.

Svømning 1
Begynder 3

Lørdag Kl. 9.30-10.00, 10.00 - 10.30 og 10.30 - 11.00

Vi svømmer i Bjerringbro Svømmehal, det store bassin, den dybe ende. Vi svømmer uden forældre i den dybe ende. Men der vil være en hjælpetræner til stede.

Du bør kun tilmelde dit barn Begynder 3, hvis barnet er tryg i den dybe ende. Begynder 3 holdet er tiltænkt de børn, der er trygge i vandet.

På Begynder 3 lærer vi grundfærdigheden crawl. Dette gør vi gennem leg. Målet ved Begynder 3 er, at eleven bliver dygtig til grundfærdigheden crawl

Svømning 9
Øvede begyndere

Lørdag kl. 11.00-11.30

Vi svømmer i Bjerringbro svømmehal, det store bassin, i den dybe ende. Vi svømmer uden forældre, men der er hjælpetrænere til stede i vandet. Øvede begynder er til de børn, der allerede har kendskab til grundfærdigheden crawl, og som kan svømme uden hjælpemidler (bælte).

Børnene skal være 100% fortrolige med vandet, og skal kunne hoppe i vandet selvstændigt. Derudover skal barnet kunne dykke med hjælp. Før barnet bør tilmeldes øvede begynder, skal ovenstående krav være opfyldt. Målet med øvede begynderholdet er, at børnene kan svømme crawl, rygcrawl og så lærer de at dykke.

Derudover udfordres børnenes kondition med sjove lege, som forbereder dem fysisk til at kunne rykke op på øvede 1. På dette hold er der mindre fokus på at lege.

Svømning 4
Svømmeteknik for unge og voksne

Torsdag kl 19.00 - 20.00

Vi svømmer i Bjerringbro svømmehal, i det store bassin.

Er du i alderen 14+ og kunne godt tænke dig, at lære hvordan man svømmer crawl, rygcrawl, samt bryst på et lidt bedre teknisk niveau.

Så er det her holdet for dig. Holdet er tiltænkt svømmere som allerede kan svømme en smule (ikke nødvendigvis alle ovennævnte stilarter), men som savner et højere teknisk niveau, samt svømmer som ønsker at stifte bekendtskab med forskellige svømmestilarter.

Holdet her tilbyder god motion, af hele kroppen. Holdet vil også være åbent for unge og voksne, der lider af vandskræk, men i så fald vil vi som trænere af holdet gerne vide det på forhånd.